valparaiso

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovensko nepotrebuje koaličnú vládu

Nebojme sa priznať, že hlavný cieľom koalície na Slovensku v posledných rokoch bolo nabaliť sa, nabaliť sa, nabaliť sa, a počas Dzurindu sa popri tom ešte trošku premýšľalo aj o reformách. Úradnícka vláda môže byť pre Slovensko vykúpením.

Nebojme sa priznať, že hlavný cieľom koalície na Slovensku v posledných rokoch bolo nabaliť sa, nabaliť sa, nabaliť sa, a počas Dzurindu sa popri tom ešte trošku premýšľalo aj o reformách. Úradnícka vláda môže byť pre Slovensko vykúpením. Úradnícka vláda totiž môže naozaj začať riešiť problémy. Navyše, pod skutočným dohľadom zo strany parlamentu. Systém, v ktorom parlament aj vláda patria tým istým subjektom je deformáciou systému bŕzd a protiváh. Deformáciou demokracie, ktorá síce existuje v celom svete, ale zďaleka to nie je ideálny stav. Naopak, ideálny stav je úradnícka vláda. Je to stav, keď veci riadia odborníci, ktorí im rozumejú, nie zlodeji, ktorí sa dohodli na koaličnom kradnutí.

Neexistujúca koalícia je tiež vykúpením z legislatívneho chaosu, ktorý tu vládol za panovania Fica. Novely zákonov sa tu prijímali podľa toho, ako sa ktorí podnikateľ vyspal a nikomu nezáležalo na tom, že ľudia už strácajú predstavu o tom, aké zákony platia. Niektoré dokonca začali platiť skôr ako sa o nich ľudia dozvedeli, ale o tom som už písal tu. Škoda že sa do parlamentu dostal aj Kotleba, ale stále je lepšie mať Kotlebu ktorý nič nemôže, ako Fica ktorý vládne.


spolocnost | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014