valparaiso

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlo za Pentou nikdy nebolo viditeľnejšie (a o zásadách)

Pravdu povediac, na čistejší prejav zásadovosti si v našom verejnom živote nepamätám. Je veľkou prehrou Penty, že sa to deje na jej úkor.

Tí, čo o nej vedia v spoločnosti najviac (novinári SME) sú jednoznačne presvedčení, že sa jedná o zlo. Sú presvedčení natoľko, že sa z teplých pracovných miest vrhajú do neistého dobrodružstva. A to v dobe, keď ľudia majú problém rozhodnúť sa, či kúpiť bundu z kože alebo z polyesteru.

Samozrejme, je to téma číslo 1 a tak si ju berie do úst veľa ľudí. Snažia sa to pretriasať z tej a onej strany. Mnohí pritom myslia na vlastné zlyhania, kladú si otázku „Prečo som to ja nedokázal?“ a nahlas hľadajú výhovorky. Rozmýšľajú o sebe, ale hovoria o SME.  Začína mi byť zle z toho, ako tento odchod redaktorov všetci ohmatávajú a relativizujú.

Či je to 10 percent akcii, alebo 50, či 60. Je to jedno. Na otázku, „Prečo pracuješ na ziskoch spoločnosti, ktorá ničí tvoju budúcnosť aj prítomnosť?“ existujú len hlúpe odpovede. Byť zásadový "len tak trochu" sa nedá.

Vedenie SME sa zachovalo výnimočne a obdivuhodne. Prípadné robenie kompromisov by síce bolo ľudské, ale nie výnimočné a už vôbec nie hodné obdivu.




spolocnost | stály odkaz

Komentáre

  1. Iba póza alebo nevyhnutnosť.
    Ľudia ktorí sa nehanbia opľúvať slobodu slova sa zrazu postavili za nejakú spravodlivosť. Sú zásadoví len v jednej veci, umlčovaní kritikov.
    http://vybrali.sme.sk/c/Moj-pribeh-s-dennikom-SME/
    .
    Keď niečo napíšte skúste počúvať aj kritikov. Teda obidve strany. To by asi k objektívnej žurnalistike aj dedinského hlásnika mal autor vedieť.
    publikované: 17.10.2014 22:20:47 | autor: Daniel Jankech (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014