valparaiso

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fico nie je Šefčovičovo bremeno, ale jeho mecenáš

Len jemu vďačí za to, že môže vôbec kandidovať.
Richard Raši sa o prezidentskej kandidátke vyjadril ako o neznámej, no čo potom taký Šefčovič? Ten mal niekoľko rokov jednu z najdôležitejších funkcií v Európskej únii a pritom mnohí ľudia ani netušili, že niekto taký existuje. Mnohí doteraz netušia napríklad ani to, že je to bývalý komunista. Zdá sa, že Šefčovič celkovo nemá v náture príliš vyčnievať, pretože na rozdiel od Zuzany Čaputovej, jeho sme nevideli v správach pri žiadnej kauze, kde by bránil záujmy obyčajných ľudí. Tento diplomat školený v Moskve sa aj svojej funkcie komisára EÚ chopil tak diplomaticky, že sa stal v podstate neviditeľný.


Teraz sa však vynoril ako kandidát Smeru a často o ňom čítam, že predseda strany je pre neho bremenom, ktoré mu uberá voličov. Mnohým asi uniklo, že keby nebolo Fica, Ševčovič by sa nestal ani komisárom a ani kandidátom na prezidenta. Z diplomatických vôd sa dostal len vďaka lanu od Fica. Len Ficovej vláde vďačí za to, že ho nominovala do funkcie komisára EÚ. Len expremiérovi a jeho poddaným (poslancom) v parlamente vďačí za to, že môže kandidovať. Na rozdiel od tej Čaputovej, ktorá nie je kandidátkou dosadenou poslancami, a ktorej sa pod kandidatúru muselo podpísať 15 000 občanov! V týchto voľbách si budeme vyberať, či chceme, aby prezident konal diplomaticky, alebo rozhodne a v záujme ľudí (nie len tých „našich“).

spolocnost | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014